Thursday, 16 August 2012

tabita oh tabita part 2 ...

sebelum cuti raya...aku nak menjawab persoalan yang ramai tanya mengenai tabita..

semasa berada dijakarta...aku bertanya dengan seorang pakar kulit..dan 2 doktor di sana mengenai tabita..ketiga-tiga mereka memberi jawapan yang sama...iaitu tabita mengandungi hydroquinone..kandungan hydroquinone agak tinggi pada toner dia..Kalau tabita ni clean..kenapa ibu mengandung dilarang sama sekali memakai tabita ? sebab kandungan hydroquinone ni boleh merosakkan janin kepada ibu-ibu yang kerap menghidu toner tabita...itu pun tak boleh ngerti-ngerti dong ??

 Rata2 penjual tabita semuanya jual secara online..BBM...tiada kedai yang jual tabita secara terbuka. Ada yang tanya aku betul ke harga tabita semurah itu di Indonesia ? Ok...kalian boleh google...masuk facebook...cari sahaja nama tabita yang berada dijakarata...sebab tu aku terkejut bila di KL...rata-rata tabita dijual pada harga RM 350-500. Mendengar harga yang tinggi di KL...rata-rata penjual tabita di jakarta terkejut...lumayan sehhh...yang tak menahan tu kris dayanti pun pakai tabita...apa kelas dikk kris dayanti nak pakai tabita...dia gi cucuk sana sini tegang semua..tak payah nak sakitkan muka berpedih-pedihl nak melawa punya pasal...Mula-mula memang tegang..putih..lama-lama cuba tengok...wait and see ok...

Yang tak menahan...asal beli...tak berkesan je..terus claim benda tu tiruan...inilah mentaliti para peniaga...susah nak terima hakikat produk tu sememangnya bermasalah...walaupun tidak pada semua..

disini aku tempekkan link forum indonesia mengenai tabita yang diperbincangkan...dari 250 pages tu..85% menyatakan keburukan tabita...jadi...tepuk dada tanya selera...duit anda..wajah anda..pilihan di tangan anda...

forum ini menjawab persoalan anda...bayangkan rakyat indonesia yang ramai tu...negara indonesia yang besar tu...tabita yang berasal dari indonesia tu...takkan lah rata-rata forummer indonesia yang membeli tabita tu beli tabita palsu kok ???? kalau 85% dalam tu pakai bermasalah...ahaks....

http://femaledaily.com/showthread.php?t=1335


sekian...selamat berhari raya...maaf zahir dan batin....kepada yang muka cun tegang yang pakai tabita tu...teruskan pakai tabita...nak kirim kat aku pun boleh...sebab aku dok ulang alik jakarta...harga murah lagi dari orang KL jual aku boleh bagi...kat jakarta aku kenal baik kenal seller tabita... peggy...alin and lina....mahu order BBM sahaja dong..aahhahaha..






102 comments:

siti said...

bagi contact no coz sy nk kirim kalu u bleh dpr set eks 245K (RM85)..sy nak 10 set..i'm serius..

Watie Rahman said...

Maaf ckp la ye?rsnya awk ni di antara penjual product kecantikan yg rs tercabar dgn keberkesan dan sambutan yg tabita terima.sedangkan produk yg anda jual x laku2.maka dgn sengaja anda menulis blog ni bg menjatuhkan reputasi tabita.apapun sy akan tetap setia dgn tabita kerana tabita adalah product skin care terbaik dan di akui keberkesanannya.hasilnya berbaloi dgn wang ringgit yg kami keluarkan.so nasihat sy,berniaga dan bersainglah secara sihat tanpa cuba menjatuhkan product lain. ;)

Ms. Whoda said...

saya nak kirim tabita email saya nurulhudashamsi@gmail.com

Watie Rahman said...

Maaf ckp la ye?rsnya awk ni di antara penjual product kecantikan yg rs tercabar dgn keberkesan dan sambutan yg tabita terima.sedangkan produk yg anda jual x laku2.maka dgn sengaja anda menulis blog ni bg menjatuhkan reputasi tabita.apapun sy akan tetap setia dgn tabita kerana tabita adalah product skin care terbaik dan di akui keberkesanannya.hasilnya berbaloi dgn wang ringgit yg kami keluarkan.so nasihat sy,berniaga dan bersainglah secara sihat tanpa cuba menjatuhkan product lain. ;)

Watie Rahman said...

Hehe...yup...if dpt 1 set exc RM85 shj,I pun nak beli 100 set!bg la contact no supplier di jakarta tu.jgn sembang je lebey.....

arriza said...

MAKCIK WATIE RAHMAN...

SAYA BUKAN PENIAGA PRODUK KECANTIKAN MCM MAKCIK...SAYA PUNYA KERJA YANG LAGI BEST...TAK ADA MASA NAK MENIAGA OK...

KERJA SAYA TAK PERLU BERSAING DENGAN SESIAPA...CUKUP BULAN SAYA DAPAT GAJI TAK PAYAH SUSAH-SUSAH NAK PROMOTE BARANG BAGAI...EEHEHHEHE..

dnazpmt said...

Rasanya betul apa yg dkatakan penulis blog ni..dulu kat msia byk produk kene tarik balik gara2 hydroquinone ni..saya dlu pguna salah satu produk yg mmg tkenal sejak bbrp tahun yg lalu..masa pakai dkt 2 tahun mmg wajah masa tu mulus dan gebu tp lama kelamaan jerawat mula keluar..walhal dah pakai lama tuh..check pya check produk tuh kene tarik coz tdpt racun jangka masa pjg dlm prdk tsbut..racun tu lah hydroquinone..kita pguna kenelah hati2..:)

Remy said...

Tak payah la nak menuding sape2 dalam hal ni. Kalau u rasa Tabita is not a good produk for u then leave it. Its up to u. X payah la nk buruk2 nama Tabita kt blog u ni. Ur money is ur money, not my money. Bak dlm citer P.Ramlee "Bujang Lapuk". Jaga Singh tu bole cakap, "Orang mau mintak kerja lu mcm2 cakap. Apa macam lu punya bangsa mau maju!! Lu punya nasib lu makan, Dia punya nasib dia makan. Apa salah makan sama2." Renung-renung kan :) Bumi Allah ni luas Cik Arriza..Insya Allah ade rezeki kt mana2.

Nasrin Zuhair said...

Bodoh betul perangai segelintir melayu ni..bila ada orang cerita keburukan tak boleh terima...tapi kalau puji melambung bukan main lagi.

Nasrin Zuhair said...

Salah ke berkongsi sesuatu sumber yg kita ketahui..kalau agak2 tak suka berambus je dari sini dari buat kacau blog orang.Anda yang mempertikaikan rata2 penjual produk itu sendiri dan rasa tergugat dengan pendedahan ini. Jadi pakat rasa tercabar dengan mempertikaikan tulisan ownerblog ini sedangkan apa yang ditulis adalah pengalaman penulis itu sendiri. Bagi saya penjual tabita dan peniaga tabita tak ubah seperti "one who looks like a warrior but in actual fact he is not a brave person." kalau benar sangat keluarlah nama pengeluar produk, tempat dan kilang semua bukan pengecut yang sembunyi di belakang.kepada pengguna nak cantik ketepikan keselamatan dan buat peniaga nak untung tak kira muka orang rosak janji masyukkkkkkkk..

Aishah said...

Yang bercakap ni pun org Melayu jugak kan? Melayu oh melayu..sampai bila la nak maju..huhu..

Daniellita said...

100% agreed with Nasrin zuhair.....

hanny haliff said...

Ada duit,nk cuba,cuba..nk cantik pnyer pasal,x kira la org kata buruk atau elok,cuba sendiri baru tahu...

hanny haliff said...

Ada duit,nk cuba,cuba..nk cantik pnyer pasal,x kira la org kata buruk atau elok,cuba sendiri baru tahu...

Merlyn Hasshim said...

Sejak bila kakakku ni jual produk kecantikan.. wakakkakakkaka... selama badak jer korunk semua tak tau hujung pangkal komen. sabar jer la akak PB..

Siti Rahayu Abas said...

siapa pengasas tabitha ini...?
ada kebenarannya penulis blog ini tulis..saya juga punya pengalaman yg sama...bahan kimia penggelupasan mmg tidak elok..sebaiknya guna saja krim pencerah biasa dan sabun betik...

Siti Rahayu Abas said...

saya pun..dulu saya pakai citra ayu...

Zura Top Style said...

Hurmm, mcm2 kan.. Smua produk pemutih yg ada ni, smua ada hydroquinone.. Event diodorant pun
Ada.. Sbb hanya bahan hydroquinone shj yg bole memutihkan.. Di sini saya share dgn anda smua, hydroquinone mmg ada dlm mana2 produk kecantikan, akan tetapi mngikut percentage dlm sesuatu produk.. Hydroquinone masih selamat digunakan jika dia kandungan
Tidak melebehi 0.5%.. di malaysia, garis panduan utk bahan produk kosmetik dah ada, cuma kita tak tau bahawa tabita pnye hydroquinone tu brapa percent.. Utk seseorg yg mnjual tabita, susah kita nak mndapatkan sijil kementerian kesihatan, kerana byk main dgn duit, utk test lab satu brg shj dah 40k.. Kerana dimalaysia mereka tidak galakkan pngguna mmbeli brg luar.. Itu jerr.. Sepatut nyer HANYA kerajaan malaysia shj yg bole menHARAMkan satu2 produk jika ia mempunyai racun.. Tpi kenapa pihak kastam bole melepaskan org2 yg membawa tabita masuk malaysia?? Maksud nyer tabita masih selamat digunakan.. Allahualam.. Kita kat sini, tak payah bertegang urat utk mnjatuhkan sesiapa.. Klau bangsa lain tgok, amat memalukan....

raja azlin said...

bagi saya ini bukan menjatuhkan bangsa melayu yang meniaga tabita, tetapi lebih kepada memberi kesedaran kepada pengguna.Saya memang percaya tabita harga sekitar RM100 ke bawah di indon jika dibeli secara pukal dan peniaga tabita di malaysia sepakat menjual dengan harga yang murah kerana tamak dengan keuntungan. Ini diceritakan sendiri oleh kakak ipar saya yang merupakan pengedar tabita. Makmal lab tak ada lah sampai mencecah 40k seperti kata diatas, hanya beberapa ratus sahaja tak payah lah nak kelentong sampai macam tu.Ada yang dah komen kan kata tabita memang tinggi kandungan hidroquinone dia melebihi dari yang dibenarnya untuk produk muka. Brang indon pun nak kecoh, bukannya barang bumiputera yang nak dibanggakan.Indon dok kutuk malaysia itu pun nak bangga sangat dengan tabita haprak ni.

Remy said...

Barang bumiputera?? Contohnya..Proton?? haha..pakai 2-3 bulan dah ranap..huhu.. Kalau u ade proof yg mengatakan Tabita punya hydroquinone sgt2 tinggi..silakan..mungkin yg u beli tu Tabita palsu..contoh mudah la kan.. jenama henbag coach..ternama..tp kt Petaling Street pon ade jual gak..price murah..kualiti out!! Thats why owner Tabita ni tak nak commercialkan sgt produk beliau.. Beliau tahu..mesti ade penyangak2 yg kt luar sana akan tiru produk beliau..mcm contoh henbag td la..

raja azlin said...

kah kah kah,Tbita bukan murah wahai sedara.Harga sekita RM370-520.Harga bergantung mengikut ketamakan penjual.Dengan harga yang mahal begitu pun owner tabita masih tidak berminat kormesialkan produk dia untuk menarik lebih pelanggan ? Hello sedara, kerepek jajan yang harga seringgit pun boleh dapatkan cop kelulusan sirim untuk dikormesialkan apatak lagi produk muka yang jenama murahan seperti Safi,Garnier etc.Inikan pulak Tabita yang berharga ratusan ringgit susah sangatkan nak dapatkan kelulusan dan sebagainya.Saya masih merasakan tabita bersama packaging dia tidak setimpal dengan harga jualan yang terdapat sekarang. Dan curios mengapa produk mahal sebegitu masih dijual dipasaran internet sahaja.

Nora Ahmad said...

Bang..setakat cop Sirim tu nenek sy pon boleh buat.. U tau what is the procedure utk jual kosmetik produk kt Malaysia..sila bg tau satu-satu..apa syarat2 yg diperlukan oleh BPFK?..apa syarat yg diperlukan utk dptkan Cosmetic Notification?..jgn nk gebang je lebeh..

Nora Ahmad said...

N then lagi satu bang..kalau rasa2 tak mampu nak beli tu tak yah je lah..pakai je la produk Fair & Lovely yg ade jual kt kedai mamak tu..huhu..

Misz Ang Ang said...

plez jgn backup pr0duk yg klu btol bleh bgi kerosakan dekat muka pengguna.setahu sy produk yg menggelupaskan kulit ni mmg trkandung klu x byk mgkin sdikit kndungan hydrokonin die..nie sy ckp dri pnglmn mule2 pkai mmg kulit sgt bersih,rmai sgt yg jelez,tpi kesan sampingannya sy tggung smpai skarang,sgt ssah nk pulihkan muka blik.tlong la ad rse tggungjwb ckit klu nk jual sbarang produk,jgn menganiaya org.!

Love said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Fazliana Jamil said...

thanks for info...

Fazliana Jamil said...

thanks for info. baru nak try coz teruja tgk testimoni...

ralphrazaq said...

setuju dengan raja azlin..!!

MizZhaJar said...

thanks 4 d info.. actually my sister in law doktor kulit di Indonesia... n i already ask her about tabita... n surprising she's never heard dis product.. n di malaysia jenis Hydroquinone yang dibenarkan oleh Kementerian Kesihatan iaitu Hydroquinone 2% dan Hydroquinone 4%. Peratusan (2% atau 4%) adalah merujuk kepada kandungan hydroquinone di dalam persediaan itu. Adakalanya peratusan hydroquinone boleh mencapai sehingga 10%.

Mengikut sumber Pusat Racun Negara, syarikat kosmetik hanya dibenarkan menggunakan hydroquinone 2% sahaja. Untuk hydroquinone 4%, ia boleh digunakan dengan arahan atau preskripsi daripada doktor. Pakar kecantikan juga tidak dibenarkan menggunakan hydroquinone 4%.

Kesan perubahan boleh dilihat di dalam masa 4- 6 minggu. Ketika menggunakan hydroquinone, kulit akan menjadi sensitif dan cahaya matahari hendaklah dielakkan.

Kesan pencerahan hydroquinone bertahan hanya selama 4-6 bulan dan tidak berkekalan. Oleh itu, penggunaan krim haruslah berterusan.

yourqueen said...

terima kasih pada penulis blog.. saya setuju gila dengan apa yang awak tulis .. saya pun tak paham laa orang yang pakai tabita... betul tabita tu boleh membuatkan kulit cantik.. cantik tapi mcm tak ori.. tak sehat.. bukan masalah dengki... cemburu...tapi bila mak mak pakai tabita mempengaruhi anak anak dara remaja pakai sekali.. memanglah saya tak setuju... kalau betul betul elok.. tak perlu nak gelupas buang kulit.. kulit kat muka kita ni bukan semua terdiri dari kulit mati pun... entahlah fikir laa dulu sebelum pakai... bau toner dia aje dah bau acid.. hurmm

Nora Ahmad said...

Hai..tak sudah2 lagi isu ni..macam ni la kak2 sume..this product sebenarnya hanya utk jualan di Indonesia shj. Owner dia dont have any intention to sell it to other country..
Why dun have KKM?
BPFK(Biro Perubatan dan Farmasuetikal Kebangsaan) meletakkan syarat jika ingin mendapatkan kelulusan KKM. Pemohon haruslah mendapatkan surat authorisation dpd pengeluar tp malangnya onwer Tabita tidak mahu mengeluarkannya. Kenapa?
BPFK ingin tahu apakah kandungan yang ada di dalam setiap produk yg mereka producekan.
So..kalau u sbg pengeluar..u sanggup ke bg all the formulation dkt org yg u tak kenal?
Thats why ade org yg tak puas hati dgn owner Tabita ni..
Maka mereka tu lah yg telah memproduce the fake product. Dijual dgn harga yg murah. Dlm erti kata lain produk yg macam dijual kt petaling street..
Sy adalah pengguna Tabita dah 3 tahun lebih..Ive already done the medical check up every 2 month..setakat ni Alhamdulillah..sihat..

So..bg siapa yg rasa tak suka dgn produk ni teruskan..biasa la sume produk yg lain pun sama gak..ada yg suka..ada yg tak suka.. tepuk dada tanya selera..

Noriza Md Isa said...

Pn nora... apa yg puan nora tulis tu, itulah juga info yg sya dgr...

Rosilah Ruslin said...

hai awak..boleh email kan harga tabita original kat saya..? ni email sy ogys_83@yahoo.com

t.kasih..

honey beaute syahril said...

Hurmmm...mula2 Sgt berminat,but after all the comment,Ada sikit keraguan...but if below than 100,bole jek try...

Merlyn Hasshim said...

gila top entry ni akak PB, confirm akak dah lama tak check comment kat sini... hehehhehehhe

ulik mayang said...

Saya penguna baru tabita..since 3 weeks...pengelupasan yg tidak teruk sgt...cause sebelum ni saya guna produk ZURICA...harga satu set pun lbih kurg tabita....tak sure kesan jgka pjg nnti mcmana....hati sedikit cuak....bila baca komen2 diatas...apa pun sya akn hbskan set ni dulu...

ulik mayang said...

Saya penguna baru tabita..since 3 weeks...pengelupasan yg tidak teruk sgt...cause sebelum ni saya guna produk ZURICA...harga satu set pun lbih kurg tabita....tak sure kesan jgka pjg nnti mcmana....hati sedikit cuak....bila baca komen2 diatas...apa pun sya akn hbskan set ni dulu...

seri dewi said...

Sy br guna 2 ari...ati pun dh cuak bila bc bnyak sngt komen2 yg x bagus...huhuhu silap la pulak sebelum beli x search kt pakcik google...sebelum ni pakai sf beauty..dh check mmg ade sijil kelulusan kt pusat racun tu..tp lps beli tabita ni terperasan krim siang dn malam 2 produk ni seakan2 sama...mmg setuju sngat2 kt komen2 psl kebanyakkan produk ni mmg ade hidrokinun...cuma peratus yg dibenarkan 2%-4% jer...penah bc kt blog doktor hassenah..ade beliau terangkan psl hidrokinun dlm setiap prodik kecantikkan

andika said...

Baru 3 hari guna tabita...emmmm bila baca takut plak dgn komen2 negatif...btw mak saya pakai tanita dah dua bulan,, tetapi dia pakai toner tu n night cream just 2 minggu je..n rehat sebulan after that dia pakai balik tetapi 2 minggu je,,,sebab mak saya bilang kalau pakai berterusan kulit nipis..jadi biar kulit tebal n buang balik kulit mati.,,masa time sebulan rehat mak saya pakai toner vitamin e cosmoderm n malam pengganti night cream mak saya ganti norefal vitamin e dan placenta oil tu...

andika said...

Baru 3 hari guna tabita...emmmm bila baca takut plak dgn komen2 negatif...btw mak saya pakai tanita dah dua bulan,, tetapi dia pakai toner tu n night cream just 2 minggu je..n rehat sebulan after that dia pakai balik tetapi 2 minggu je,,,sebab mak saya bilang kalau pakai berterusan kulit nipis..jadi biar kulit tebal n buang balik kulit mati.,,masa time sebulan rehat mak saya pakai toner vitamin e cosmoderm n malam pengganti night cream mak saya ganti norefal vitamin e dan placenta oil tu...

Tinaz Luv Bakerz said...

Aiyo cuak juga sy...1st time guna produk kecantikan ni, tertarik sgt sebab kwn2 pakai, masa cuci muka juga ada pedih skit, now dh 1wk, sis Nora ahmad blh email sy beli kt mn, n berapa harga? Pls.. tina_nalie@yahoo.com

andika said...

Aku pakai gak dah nk masuk 9 ari..kulit x mengelupas but bila cuci terasa pedih sikit n taruk toner pedih juga tetapi x teruk cam pengalaman aku baca di atas

sweetyesmine said...

Assalam.. dh pakai 3 bulan ths product. I pkai tak langsg pengelupasan because b4 that had been used sf product for 2 weeks. Skang my skin memg sgt ok. Tk de pedih or whtever. Smooth lotion memg pakai hari2 tp sekali seharu. Krim siang hari2 pakai n krim mlm dh reduce penggunaan nye 3 ke 4 hari skali.. kak nora ahmad. Kt mn beli. Bole bg cntact nu tak..

Faezah Badaruddin said...

salam.hye.just nak bg pendapat sikit je.before this i dah banyak try products mcm ni.pengelupasan yg teruk then kulit jadi okay.serious i dah try dalam 5 6 product jugak la.tapi semuanya hancuss.sekarang i terpaksa tanggung kehancuran muka ni.so sape2 yg ada masalah kulit tu, better pergi jumpa doctor.kalau masalah jerawat pulak, makan praventac and amalkan vitamin c.kena sabarla.nanti muka mesti cantik.serious i dah fobia nak beli product muka yg bagi pengelupasan ni.so sape2 yg rasa okay dgn tabita ni,go on jela.rasanya tak perlu nak gaduh pasal skincare tabita ni.beli dgn duit sendiri, pakai sendiri, tanggung sendiri.semuanya atas diri sendiri.nak pakai,pakai.tanak pakai,jgn pakai.thank you :)

Gadih Lambah Anti Koruptor said...

hati hati produk tabita skin care palsu

ciri ciri tabita palsu
1. tabita asli dibawah botol smooth lotion tertulis "LS" yang palsu "TBT"
2. Facial Soap yang palsu lebih encer, yang asli kental
3. Smooth lotion yang pasli lebih hitam dan berbau tajam
4. Night cream yang palsu berwarna Bright White, yang asli pearl white

Azida Fauzi said...

Tak ada sapa2 yg bawa p lab ke product tabita ni...

Azida Fauzi said...

Tak ada sapa2 yg bawa p lab ke product tabita ni...

June Ayob said...

hai ariza..bole tak bagi saya alamat tabita dijakarta tu? plsss sy nk kesana 28hb ni...

Kasmayati Ahmad said...

Sya pguna tabita gak..baru 2 bln..nk tau awk dh guna bpa lama then kesan smpingn tu kluar lps pkai bpa lma..n kesan tu yg cmne..huhu..resah gelisah dh kat produk ni

Kasmayati Ahmad said...

Sya pguna tabita gak..baru 2 bln..nk tau awk dh guna bpa lama then kesan smpingn tu kluar lps pkai bpa lma..n kesan tu yg cmne..huhu..resah gelisah dh kat produk ni

nur munira said...

Cmne nk contact...

nur munira said...

Cmne nk contact...

engku erman said...

seriously benar jugak.. saya dh guna tabita ni 3month. mula2 pengelupasan mmg teruk gila sampai tak kuar rumah. dah sbulan pakai cun habis muka. mmg mulus sgt2.. suke sgt la den ni... sampai habis set pertama, saya terlewat nak beli. 2 weeks tak guna lepas 3 bulan tu, u know what, muka sy habis naik jerawat besau besau... n bila kena panas cepat gelap. tak tau knapa. g klinik pakar kulit sulaiman k.trganu, mmg dia ckp muka dah hakis teruk n he ask me to stop(nasib bek tak beli lg untuk continue).. so u olls yg tak percaya tu, cuba berhenti sekejap pakai tabita tu untuk tgk hasil kalau berhenti.. pastu try g test jumpa pakar kulit, apa yg diorang akn ckp lapisan kulit mu u olls nnt. mmg confirm hakis.. ramai sgt dah jumpa doc... ni berdasarkan pengalaman sy. kalau tak nk percaya takpa, tp cuba dlu stop skejap n tgk hasilnya pd muka tu. hehe.

hazira said...

kenapa kita nak nilai produk tabita je,,,,
padahal kat malaysia pun byk produk yg mengelupas ,,antaranya RZ / nv ,,,semua nya mengelupas ,,,
produk tu ada kelulusan kkm ,,
tapi tak dinafikan produk2 drg pun setanding bagus dengan tabita ,,
harga pun mahal lebih kurang sama tabita ,,tabita mahal 350 ,,tapi tahan 5 bulan plak ,,80.00 sbln pun nak kira2 ker ?
maybe tul drg jual kat indon dalam harga 100 ,,tapi sggp ker nak gi sana semata2 nak beli tabita ,,harga flight lg .
saya tak la guna tabita ,,tapi bila asyik org nak cerita keburukan tabita jer ,,,tapi produk yg kat negara sendiri tak nak plak heboh2 kan ,,saya tahu sbb apa sbb produk tu popular tu yang sibuk org nak citer keburukan dan kebaikan dia tu ,,contoh mcm artis ,,,,kan popular ,,masuk club jer semua org kutuk ,,,padahal yg bukan artis ramai jer gi club ,,,tak kecoh pun ,mcm tu gak tabita.

Eizhar said...

Xtually boleh pakai tabita .. Cma pakai la toner dia 2-3 kali smnggu .. Jngn ari pakai ...

pengguna lama said...

ape la dorang ni... pasal tabita pun nak kecoh. tgklah kulit sendiri ok. bukan sama semua org sama. yang kata pedih peeling teruk sangat tu sebab dh bape lapis kulit mati tu nak kena buang.ntah" dah bezaman kulit mati korang simpan. so ambil la masa. ada yg kata pakai 1st ok after 3 month problem lak, korang tgk la dalaman korang, cara life korang tiap hari. makan minum jage la.. smoke pun pikir jugak. smtimes nak tidur korang cuci muka x kalau penat? kalau x cuci mesti la problem.
so kalau nak balnce n ok kulit makan la supplement dalaman ok.
jangan nak kata jerawat itu semua punca dari tabita je. dalaman korang ad korang jage x? benda" ni kotor keluar dr dlm badan korang gak.
stewardes MAS pun ramai guna kot. famliy aku and sister aku 5 orang dah 4 tahun guna tabita.. ok je..

SK Jalan Bellamy said...

nak jg...leh bg contact..azlinda_azid@yahoo.com

Nisa Sulaiman said...

Sokong Faezah Badaruddin. Yes, Praventac memang berkesan. Dan amalkan juga pengambilan Vitamin C, minum air masak banyak2. Kita pun tak boleh jgk nak bergantung 100% pada produk2. Tak salah kalau kita nak ambil tapi sebagai sampingan saja. Dan satu lagi, selalulah ambil wudhuk kerana wudhuk tu boleh menyerikan wajah kita. =)

nor said...

bagus jugak ruangan tabita ni......sape2 yang ada masalah kulit disebabkan bahan cemical,alergic,ecxema,psirosis boleh call akak untuk teruskan rawatan dengan injection vitamin c..jangan risau...vitamin c tidak akan menyerang sel2 normal dalam badan...dengan sifatnya yang larut air ia tidak merbahaya jika diambil secara injection...ini kerana di dalam badan kita mempunyai 70% air...kekurangan vitamin c menyebabkan penyakit skurvi,anemia, kuku mudah patah,pigmentasi yang byk di kulit,rambut gugur dan potasium cepat rendah....bagi yang dah ada injection vitamin c,tapi tak tahu nak inject kat mana boleh call akak di talian 0194803904...yang takde lagi vitamin c boleh beli direct dan inject terus dengan akak...akak nurse,jadi tak perlu risau ye..

aliza aziz said...

Sy pakai tabita dh 2 bulan n skrg stop hampir sebulan. Setakat ni kulit sy ok lg. Xde apa2 yg buruk brlaku. Skrg sy x pkai apa2. Hurm... X tau la lps ni pakai pe plk. Nk try miracle tab kot. Dgr mcm bagus....

aliza aziz said...

Sy pakai tabita dh 2 bulan n skrg stop hampir sebulan. Setakat ni kulit sy ok lg. Xde apa2 yg buruk brlaku. Skrg sy x pkai apa2. Hurm... X tau la lps ni pakai pe plk. Nk try miracle tab kot. Dgr mcm bagus....

Waniey Shahanie said...

Sy dan family adalah pengguna tabita skincare. Alhamdulillah kami TIDAK mengalami sebarang masalah spt pengelupasan yg teruk dan kulit muka merah bila terkena matahari sepanjang penggunaan tabita. Smooth lotion sy gunakan hari2 tp dlm kuantiti yg sikit. Apa product skalipun ia sbnarnya depends pd kulit. Setiap org x same jenis kulit. So kesan yg akn kita rasa jg brbeza. X dinafikan sekarang ni bnyk produk tabita palsu dijual. So bg yg baru2 nk mncuba tabita skincare berhati hatilah yer.

AMIRA SHAKIRA said...

Baru nak try.. takut plak dah

Waniey Shahanie said...

Fb page : Tabita Beauty Skincare

Tabita Fatimah said...

http://tabitakufatimah.blogspot.com/

Kami menjual TABITA SKINCARE yang ASLI. langsung dari OWNER ASLI,BUKAN OWNER PEMALSU PRODUK INI !!!

Mohon maaf tidak melayani hantar ke luar indonesia. Bertemu kami di Jakarta/Hotel/Bandara Jakarta,Untuk kenyamanan dan kepercayaan. setelah bertemu, kami terangkan mana yg ASLI,dan mana Yg PALSU(dapat menyebabkan perusakan pada wajah).

Hubungi :

PIN BB : 3038ddff
Phone : +628568226334

FOR RESELLER,SPECIAL PRICE !!! UNTIL APRIL 2013.

http://tabitakufatimah.blogspot.com/

KAMI JAMIN PRODUK KAMI HANYA YG ASLI,APABILA TERBUKTI PALSU, UANG KEMBALI !!!

Tabita Fatimah said...

http://tabitakufatimah.blogspot.com/

Kami menjual TABITA SKINCARE yang ASLI. langsung dari OWNER ASLI,BUKAN OWNER PEMALSU PRODUK INI !!!

Mohon maaf tidak melayani hantar ke luar indonesia. Bertemu kami di Jakarta/Hotel/Bandara Jakarta,Untuk kenyamanan dan kepercayaan. setelah bertemu, kami terangkan mana yg ASLI,dan mana Yg PALSU(dapat menyebabkan perusakan pada wajah).

Hubungi :

PIN BB : 3038ddff
Phone : +628568226334

FOR RESELLER,SPECIAL PRICE !!! UNTIL APRIL 2013.

http://tabitakufatimah.blogspot.com/

KAMI JAMIN PRODUK KAMI HANYA YG ASLI,APABILA TERBUKTI PALSU, UANG KEMBALI !!!

momotarepanda said...

Efek die mcm pakai babyface jee...

nynafarhana said...

susah susah sangat..korang gi anta wat kat lab test.tak de la mahal mane pon.sama je harga gan tabita tue.

p/s: tak yah gaduh2..mahal ke murah ke bgs ke tidak ke..semua terpulang kat diri sendiri...nak produk lagi mahal..pergi je beli SK11..

MrS.NaGa NIsMo said...

SALAM SME..SABAR SABAR.. I AD SDARA KT INDONESIA DAN MMG GEDIK2 NAK KIRIM KT ETEK DI SANA MEMANDANGKAN POFULARNYA TABITA DI SINI...TP APE JAWABNYA...TABITA TU PRODUK YG HANYA DI BUAT DI RUMAH2 YG XTAU KEBERSIHAN DAN KUALITI BRG N KESANNYA..DI SANA AD DIJUAL DI PASAR2 MALAM JUGA..YG CALIM PRODUK AD YG TIRUAN TU KDG2 SUKATAN BAHAN2 XBTOL..SO NASIB LA KALAU DPT YG CAMTU..DIA NASIHATKAN KALAU NAK BELI..BELI PRODUK DARI PAKAR KULIT..SKRG MMG CANTIK MULUS TP RISIKO JANGKA PANJANG..WALALLAHUALAM..KALAU OK XPE..KALAU XOK SENDIRI TANGGUNG..

Cik Aslinda said...

Gud entry!! setuju dgn penulis blog :) pd peniaga Tabita. takyah risau... relax2 sudah...kata produk bagus. ni bukan nk jatuhkan sape. sume berhak beri pendapat bdasarkn pengalaman. For ME.. dngar jela. nk terima ke tak tu terpulang la :) I tak guna Tabita..tp teringin nk cuba kalau ada KKM. pelik la..kenpa la ssh sgt nk register produk yg bagus tu.. Cube contohi Mustika Ratu.. Sari Ayu.. ok jek... boleh buat HQ lg kt Malaysia. +_+ Tolong la sayangi wajah anda....original ke tiruan slagi takda KKM takyah la beli.. kang muke jahanam nk report kt sape kn.. ish2.... peace no war!

manggis studio said...

HAI SAYA JUAL PRODUK MALAYSIA,HARGA LGI JIMAT,,, HASIL PUN TERBAIK,,,, SF BEAUTY,,SANGAT MUJARAB,,
IBU MENGANDUNGPUN BOLEH GUNA,,,, :)

FB WAWAHALUS
PAGE MANGGIS STUDIO

hawa ermm said...

Tabita mahal sebab die jual tuk pakai 6 bulan terus... Cube try beli produk lain... 1ke 2 bulan nak kene beli balik.. same je sebenarnyer..! Xyahlah nak cakap pasal kkm.. blambak je produk copy n paste tabita kat malaysia ni..cream siang ngn malam same jew.. cume letak name lain.. n derang xbrani nak letak toner... Takut kkm reject.! So pade sesape yg pakai tabita.. bile muke da ok... Kurangkanla pngunaan.. mgkin pakai selang sehari...n toner pun lepas muke ok... Stop la pakai... !. Xsemue org bole dapat muke gebu tanpa jerawat pakai tabita..sebab kulit lain2.. !.. pe2 pun.. pilihan ditangan anda... Just my duaploh sen

aida maria said...

Setuju dengan penulis blog! kalau betul TABITA ni diluluskan, kenapa takde BUTIK TABITA? even kat indon pun takde.. hmm renung2kan dan selamat beramal.

amalmeor said...

Siapa ada beli berita harian?rasanya ada keluar pasal produk Tabita ni dalam ruangan luar negeri.boleh share tak?
Saya pakai Oxy dulu then muka rosak teruk.Sekarang under rawatan dermatalogist.Doctor pesan,jagalah muka.Jangan pakai produk bukan2

azie irfan said...

Bru pasang niat nk try tabita..dh bising2 mcm nie..xnk la guna..product apa yg b'kesan lg ea?mkcik2 n nenek skelian..tlg la bg idea drpd dok b'tikam lidah..

izyan liyana said...

Saya sudah setahun menggunakan TABITA mg meletup muka namun begitu dinasihakkan kepada pengguna lain sila berhenti menggunakan produk ini sy dah rasa kesan buruk tersebut. Kulit sy ditumbuhi ruam sehingga ke leher dan separa badan. Bila stop pakai tabita ruam tersebut berkurangan. Pakai sikit letak kt ujung muka area muka yg sy ltk tabita tue merah kembali. Diakui TABITA bole buat muka meletop tp kesannya amat buruk.

izyan liyana said...

Ulik mayang awk pakai 1 set xde laa kesan yg truk sy da pakai lebih dari 3 set. Sy da stop pakai coz naik ruam2 merah di muka dan leher. Sy pengguna lebih dari setahun.

dyna2001 said...

Dear All, If berminat utk mencuba product MARY KAY...silalah hubungi sy di laman FB Zarina Zaidi...
Mary Kay contents 100% botanical...ianya adalah worldwide product made in USA (kilang di Dallas...sudah 50tahun berada di pasaran...Thank You... <3

Shida said...

Brp yek hrga mary kay?

Shida said...

Brp yek hrga mary kay?

Aqu Kew said...

sis betul ker tabita harga 85 exc set??yg ori??boleh saya tau nk contact cmne

Aqu Kew said...

sis betul ker tabita harga 85 exc set??yg ori??boleh saya tau nk contact cmne

Iman Irdina said...

uwaa....xtau nak pcaya yg mana...sy baru bli n baru nak cube pkai..blh x anda2 yg kt atas ni emel kt sy..nk tau lbh lnjut psal pgalaman u all pkai tabita ni..baru pkai sehari..takut plak nk truskn.. pls emel imanirdinaa@gmail.com

Anisa binti Abd.Rani said...

Apapun tepuk dada tanyer selera.....tabita saya pun rasa produk ning bahaya....member pakai bukan main putih melepakkk...lepas tu keluar ruam yg banyak kat muka.....kita hanya berkongsi apa yg bahaya dgn rakan2 kalau tak percaya teruskanlah penggunaan...muka masing2 duit masing. ......

NinaZ said...

pkai la produk clara..100% botanical..ade jakim..confirm sbb saya suda check kt website..semua Clara suda dpt jakim..sgt suke..mmgla pakai tu korg rasa xsabar sbb die xmemutihkan,xjuga mengelupas..cume kulit tu bersih n cantik..xmenjanjikan tulus mulus yg va va vow mcm kulit telur which is nonsense..tuan puan bygkan,kulit di iklim khatulistiwa,bakteria xsegan nk naik sbb panas dan lembab..kalau pakai produk racun tu bkn kate jerawat,kudis pn segan nk naiklah..saya pelajar diploma kecantikan...sya da tahu mcmana produk beracun ni berfungsu..ade merkuri bahaya dlm tu n akan mendap di dlm bdn..merkuri xterurai..maka bersediala di hari tu utk mendapat cancer...anan yg disusukan turut mendpt mendapan yg sama..think wisely..jgn nk putih mulus tp kendian hari muke mcm nenek kebayan...daaa daaaa

dya said...

wallahualam...dah order utk trial pack...cam menyesal pun ader..tp xpelah..habiskan jer set ni..arap2 xde ape..tawakkal pd Allah sajer.....

Ika Nabila said...

Salam.. Saya br menggunakan tabita dlm 2minggu memang kesan amat menakjubkan dan terbaik. Mula2 nak pakai mmg takut n seram sejuk so sy google sume lam web pasal tabita utk meyakinkan sy. Serius bila pesanan sy sampai sy stay lg takut utk pakai tabita. Atlast bngn pagi sy azam nak pakai sbb nak ubah penampilan wajah sy.. Dalam 4 hari pakai muka sy mmg merah dan pedih serta mengelupas.. Sy xda masalah kulit tp stay peeling agak teruk, tp bila sapu cream rasa pedih tu hilang.. Sy kuatkan semangat utk teruskan walau dalam hati rasa menyesal sgt. Tp terdetik jugak utk meneruskan. Aftr 1 week totally kulit sy berubah cerah dan sihat. Flawless... Mmg cepat. Lps tu dah xrasa pedih n sy teruskan dgn rutin pemakaian tabita. Kpd yg nak baru guna tu kuatkan emosi n hati, mmg pedih tp kesannya amat terbaik. Nak cantik kena sakit sekejap tp lps tu mmg muka flawless la.. Alhamdulillah. Yg pntng beli yg original dr seller ada.. N setipa kali nak pakai tabita baca bismillah utk djauhkan segala kesan negatif. Selamat mencuba.

sharifah hidayah said...

salam...toner lotion A dan B NV tak pernah dpt KKM..cuba lihat betul2 kt botol.sya beli yang original yer, siap pergi kat main center lagi...toner selain toner A dan B ada KKM....sya dh guna produk pengelupasan NV slama 4 tahun uolls...4 tahun pkai nonstop, serius kulit jd sgt licin, merah2x tp bila letak toner B tu kulit jadi sakitlah...then saya try stop seminggu..Ya ALLAH, muka sya jadi mcm kene sumpahan, serius teruk sgt2x, naik bernanah satu muka saya..jerawat boleh tahan tpi seluruh muka naik nanah besar2x..sedih sgt2x..baru seminggu stop, terus muka jadi teruk, stiap mlm tk boleh nak tido sbb muka jadi skit dan berdenyut2x jer....terpksa pergi klinik, doc kata muka sya teruk terhakis.. :-(

hidayahalias said...

Utk pengetahuan..mak sy dlu mmg pnah try produk2 yg meng'gebu'kan muka ala2 tabita la apa lg la yg belambak kt malaysia..masa putih mmg org tegur cantik..gebu.. (tak paham la knapa org pmpuan suka sgt putih) tp akhirnya di usia beliau yg memasuki 50-an.. kulit muka jadi efek..kering kusam n jadi byk bintik2 hitam..sgt susah nak hilangkan..kesan dri pakai produkzaman muda. Jadi..buat smua jgn teruja sgt utk berkulit cantik cepat.. ada byk lg cara zmn moden skrg such as ambik supplement ..collegen mcm2 skrg ada.. jgn menyesal di kemudian hari. Wallahualam

hidayahalias said...

Utk pengetahuan..mak sy dlu mmg pnah try produk2 yg meng'gebu'kan muka ala2 tabita la apa lg la yg belambak kt malaysia..masa putih mmg org tegur cantik..gebu.. (tak paham la knapa org pmpuan suka sgt putih) tp akhirnya di usia beliau yg memasuki 50-an.. kulit muka jadi efek..kering kusam n jadi byk bintik2 hitam..sgt susah nak hilangkan..kesan dri pakai produkzaman muda. Jadi..buat smua jgn teruja sgt utk berkulit cantik cepat.. ada byk lg cara zmn moden skrg such as ambik supplement ..collegen mcm2 skrg ada.. jgn menyesal di kemudian hari. Wallahualam

hidayahalias said...

Utk pengetahuan..mak sy dlu mmg pnah try produk2 yg meng'gebu'kan muka ala2 tabita la apa lg la yg belambak kt malaysia..masa putih mmg org tegur cantik..gebu.. (tak paham la knapa org pmpuan suka sgt putih) tp akhirnya di usia beliau yg memasuki 50-an.. kulit muka jadi efek..kering kusam n jadi byk bintik2 hitam..sgt susah nak hilangkan..kesan dri pakai produkzaman muda. Jadi..buat smua jgn teruja sgt utk berkulit cantik cepat.. ada byk lg cara zmn moden skrg such as ambik supplement ..collegen mcm2 skrg ada.. jgn menyesal di kemudian hari. Wallahualam

SRI Kraf Enterprise (002237734-T) said...

Sy dh pnah guna satu produk dari jepun yg sebiji mcm tabita dr segi bau, rupa dan tekstur serta cara pemakaian. Smooth lotion, day cream n night cream all similar but in different packaging. Its called Ladiva. Citernya sbb the doc who invented this product byk eksport to brazil. Harga satu set rm1500 ok! My ex schoolmae chinese yg intro, aftr noticing her changed skin. Dia pn dpt thru her friend kerja japan airlines who happened to be gf dr tu. But ada kelainan skit dr segi efek, ladiva ni lagi kuat dan cepat. Muka jadi gebu sbb ada collagen. Pipi jd naik. Lagi satu my friend ni claim dia dh pg japan jumpa dr kulit yg invent Ladiva ni. dia kata mmg pkai japanese papaya that makes rve orangy color. Dlm night cream ada kandungan birds nest thats why its very important so xleh skip kalau nk muka glowing. sebab tu mahal sgt kot coz ladiva ada bahan additional ni. Ada produk lain yg tabita tak supply mcm ubat jerawat. Very good...sy guna bila naik jerawat kecik2 tu..esok trus hilang. Harga je x leh tahan rm400 untuk lebih kurang 20ml cream. I stopped aftr 6 mths sbb mahal sgt2. Result puas hati lah mmg putih dan gebu muka jadi lain mcm buat plastic surgery. ok then lps 8 bulan stop, nk jadikan citer member sorang suh try tabita so i belilah online tgk2 sama je dgn ladiva. Bila pkai..kulit tak menggelupas byk sgt mcm ladiva, lmbt skit memutih and x naikkan pipi. But mybe sbb kandungan lebih kurang mcm ladiva, it seems suitable for my skin. Peeling kejap je dlm one week mybe coz dulu dh peeled off due to ladiva.so skrg dh pkai setahun..alhamdulillah my skin is smooth and clear though not as white and glowing as last time. My conclusion is tabita ni probably adalah bahan asas produk whitening yg boleh dicampur dgn whatever ingredient by a demartologist mcm dr jepun tu to make it unique. Sbb tu mcm produk yg x siap sepenuhnya..dhla siap org boleh beli pkai timbang. Dr tu rajin pi indo. Balik japan dia tambah lagi dgn birds nest dll. Wallahualam

SRI Kraf Enterprise (002237734-T) said...

Sy dh pnah guna satu produk dari jepun yg sebiji mcm tabita dr segi bau, rupa dan tekstur serta cara pemakaian. Smooth lotion, day cream n night cream all similar but in different packaging. Its called Ladiva. Citernya sbb the doc who invented this product byk eksport to brazil. Harga satu set rm1500 ok! My ex schoolmae chinese yg intro, aftr noticing her changed skin. Dia pn dpt thru her friend kerja japan airlines who happened to be gf dr tu. But ada kelainan skit dr segi efek, ladiva ni lagi kuat dan cepat. Muka jadi gebu sbb ada collagen. Pipi jd naik. Lagi satu my friend ni claim dia dh pg japan jumpa dr kulit yg invent Ladiva ni. dia kata mmg pkai japanese papaya that makes rve orangy color. Dlm night cream ada kandungan birds nest thats why its very important so xleh skip kalau nk muka glowing. sebab tu mahal sgt kot coz ladiva ada bahan additional ni. Ada produk lain yg tabita tak supply mcm ubat jerawat. Very good...sy guna bila naik jerawat kecik2 tu..esok trus hilang. Harga je x leh tahan rm400 untuk lebih kurang 20ml cream. I stopped aftr 6 mths sbb mahal sgt2. Result puas hati lah mmg putih dan gebu muka jadi lain mcm buat plastic surgery. ok then lps 8 bulan stop, nk jadikan citer member sorang suh try tabita so i belilah online tgk2 sama je dgn ladiva. Bila pkai..kulit tak menggelupas byk sgt mcm ladiva, lmbt skit memutih and x naikkan pipi. But mybe sbb kandungan lebih kurang mcm ladiva, it seems suitable for my skin. Peeling kejap je dlm one week mybe coz dulu dh peeled off due to ladiva.so skrg dh pkai setahun..alhamdulillah my skin is smooth and clear though not as white and glowing as last time. My conclusion is tabita ni probably adalah bahan asas produk whitening yg boleh dicampur dgn whatever ingredient by a demartologist mcm dr jepun tu to make it unique. Sbb tu mcm produk yg x siap sepenuhnya..dhla siap org boleh beli pkai timbang. Dr tu rajin pi indo. Balik japan dia tambah lagi dgn birds nest dll. Wallahualam

lissa jamil said...

hi. Just nk share. sy dh pakai Tabita since bln6 and skg dh 5bln pun. mmg ok la, tp yg tak bestnya muka oily sgt and bila kena pns krim tu jd cair kt muka. skg ni muka tumbuh ruam lak. huhuh mybe sbb sy skip pki seminggu lbh dh ni.

jemput pisang said...

pernah pergi satu konvensyen,ada 1 ruang pameran dari farmasi dan ada dipamerkan produk yg xmendapat kelulusan..tanjat tengok ada TABITA....

Hajar said...

makan glutaking jer ler, satu badan lawa,, he he he tabita putih tang muka ja lerr,

Kebaya Collections said...

FB : Nurul Ind. Beauty Consultant Mary Kay
0179659248
100% botanical
Nak cuba secara percuma boleh contact sy

khairulnurul said...

FB : Nurul Ind. Beauty Consultant Mary Kay
0179659248
100% botanical
Nak cuba secara percuma boleh contact sy

Junita Sigar said...

rm85 for set exclusive? u better watch out. tabita tak pernah jual set exclusive idr245k. the cheapest yg i taw pun dlm idr710k. dulu i jual, skrg pun i jual.. yupe i jual dlm rm300 for set exclusive. tp if ada yg nak idr245k set exclusive, confirm packaging lain. personally i tak pakai tabita, coz i used cream from my skin specialist. and the price much lower... skn care, make up nowdays packaging n iklan jer yg mahal. hehehe.. jom try skin care i... opps... iklan lak...

miss thieya said...

Sy setuju sangat2 dengan encik erman.. sy da pakai tabita almost 1tahun lebih da... sekarang sy benti.. sbb muke sy cepat gelap n jerawat besar2 kat muke... memang menyesal sangat2 pakai chemical product... sekarang sy pakai ubat doktor je...��

miss thieya said...

Sy setuju sangat2 dengan encik erman.. sy da pakai tabita almost 1tahun lebih da... sekarang sy benti.. sbb muke sy cepat gelap n jerawat besar2 kat muke... memang menyesal sangat2 pakai chemical product... sekarang sy pakai ubat doktor je...��